Despre noi

Budușan și Asociații este singura societate de avocatură de pe piața românească specializată în gestionarea cauzelor de criminalitate a afacerilor atât din perspectiva apărării, cât și din perspectiva protejării intereselor persoanelor și companiilor vizate de activitatea infracțională.

Prin natura lor, asemenea cauze necesită încă din etapele incipiente o expertiză specifică. Adesea, până la momentul la care o persoană este informată despre acuzațiile care i se aduc, organele de urmărire penală au strâns numeroase probe împotriva acesteia.

De asemenea, dat fiind caracterul insidios al acestui tip de criminalitate, descoperirea faptei de către persoanele care i-au căzut victimă poate interveni la un moment îndepărtat în timp, ceea ce îngreunează substanțial identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate, dar și recuperarea prejudiciilor suferite.

Nu în ultimul rând, o investigație penală generează de multe ori, independent de calitatea în care o persoană sau o companie este implicată în cadrul acesteia, riscuri conexe celor juridice, atât de ordin personal, cât și profesional. În sfârșit, un proces penal, cu toate consecințele sale nefaste, poate fi evitat printr-o abordare preventivă, axată pe identificarea a priori a zonelor de risc legal în activitatea economică și comercială.

De la înființarea firmei, în anul 2008, societatea noastră a acordat servicii juridice în numeroase cauze de infracționalitate din domeniul afacerilor. Ceea ce distinge activitatea noastră profesională este tratarea pluridisciplinară a cauzelor, atât din perspectivă juridică, în funcție de specificul domeniului de activitate obiect al investigației penale și al normelor de drept care îl guvernează, cât și tehnică, prin colaborarea cu experți în diferite arii de specializare.

Avocații noștri se concentrează pe nevoile clienților, căutând să identifice și să diminueze riscurile legale și riscurile conexe investigațiilor penale. Reprezentarea și asistarea clienților se bazează pe o strategie procesuală coerentă, de natură să maximizeze șansele unui rezultat favorabil în procedurile judiciare.